integratieve kindertherapie

De basis voor mijn manier van werken is de integratieve methode. De integratieve kindertherapie is een totaalbenadering. Ik gebruik, van de zes basistherapiemodellen, die stukjes die nodig zijn om jouw kind te helpen. Bij deze methode staat het kind, niet de klacht of één therapiemodel centraal. Deze persoonlijke benadering kijkt verder dan het gedrag wat vaak de uiting van het probleem is. Het eigenlijke probleem of de klacht ligt daar dan achter.

De methode heeft als doel om een kind te begeleiden bij het vinden van zijn of haar eigen oplossing. De overstijgende gedachte daarachter is dat kinderen zelf deskundig zijn als het gaat om het oplossen van hun probleem. Jouw kind weet vaak (on)bewust wat het probleem is.

Ik werk met je kind aan dat bewustwordingsproces en help met het vinden van de oplossing. Ik leer kinderen hun eigen kracht en wijsheid (weer) te vinden en te gebruiken. Tijdens dat proces geef ik ouders tips hoe ze hun kind kunnen ondersteunen tijdens deze verandering.

Integratieve coaching en therapie is laagdrempelig, kortdurend (5 tot 15 sessies) en oplossingsgericht.

meer weten?

Je kunt altijd contact met mij opnemen om een indruk te krijgen van hoe ik werk en wat ik voor jullie kan betekenen. Mocht je je kind vervolgens willen aanmelden dan ontvang je een aanmeldformulier en plannen we een intakegesprek. In dat gesprek bespreken we de hulpvraag voor en/of van je kind. In eerste instantie volgen daarna 5 sessies met je kind waarna we die tijdens een oudergesprek evalueren. Dan bespreken we ook of er nog meer sessies nodig zijn.

tarieven

De kosten voor coaching & therapie worden door verschillende zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk bij vergoedingen voor meer info.

Intakegesprek ouders/jeugd: geen kosten

Kinderen 4-12 jaar:  €75 

Jeugd vanaf 12 jaar:  €75

Evaluatie/eindgesprek ouders/jeugd:  €75

Sessies worden digitaal gefactureerd. Betalingen ontvang ik graag binnen 14 dagen dagen.

Annulering van een sessie dient uiterlijk 24 uur van te voren worden doorgegeven anders wordt er €75 in rekening gebracht.

Kindertherapie Baarn, Eemnes, Laren, Bunschoten, Spakenburg