“werken met kinderen is verrassend, onvoorspelbaar, uitdagend en bijzonder”

Ik ben Muriel Meijer, gediplomeerd Integratief kindertherapeut, jongerentherapeut en moeder
van vier kinderen. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. (www.academie-psychotherapie.nl).

Voordat ik deze richting koos, heb ik in het bedrijfsleven gewerkt en gaf ik ook lessen op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling aan kinderen van het basis- en het voorgezet onderwijs. Daar merkte ik hoeveel energie en inspiratie ik opdeed door me te verdiepen in de kinderen. En dat het volgen van hun ontwikkeling ontzettend interessant is. Vervolgens heb ik mijn certificaat ‘ik leer leren’ behaald (www.ikleerleren.nl). Dat is een programma dat kinderen en jongeren vanaf groep 8 begeleidt naar een gemakkelijke en efficiënte manier van leren. Daarna ben ik gaan studeren aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Mijn zelfstandige praktijk is aangesloten bij de Baarnsche praktijk met diverse specialisten.

De helden in mijn werk zijn de kinderen. Zij vinden zelf hun vonkjes moed. Wanneer ik zie dat zij zich bewust worden van hun eigen kracht en zelf antwoorden en oplossingen vinden, is dat voor mij het allermooiste resultaat.

Kindertherapie Baarn, Eemnes, Laren, Bunschoten, Spakenburg