De puberteit is een periode vol uitdagingen. Er gebeurt en verandert van alles. Je kind is op zoek naar zijn eigen identiteit en moet met veel nieuwe dingen leren omgaan zoals (nieuwe) vrienden, social media en school.

Hij/zij verkent tijdens die zoektocht zijn grenzen en die van zijn/haar omgeving. Soms gaat dit gepaard met botsingen op school en ook met jou als ouder. Of je merkt dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit zonder dat je erachter komt waar het aan ligt.

Kindertherapie Baarn, Eemnes, Laren, Bunschoten, Spakenburg

Als jullie er samen niet goed uitkomen, kan het fijn zijn als je kind met iemand praat die wat meer van ze af staat. Ik laat kinderen in hun waarde en ben positief waardoor er ruimte ontstaat. Door te luisteren, tips en adviezen te geven, help ik ze inzicht te geven in hun eigen gedrag.

Het is de bedoeling dat je kind uiteindelijk zelf een passende manier vindt om iets te kunnen accepteren, omzeilen of juist aan te pakken.

In het proces neem ik ouders zo veel mogelijk mee zodat zij weten wat er speelt, zonder dat ik het vertrouwen van het kind schaad.

Wil je meer weten over mijn achtergrond klik dan op de knop.

Ben je doorverwezen naar mij, door je ouder(s)/verzorger(s) en of je huisarts? Of heb je zelf behoefte om met iemand te praten? Dan wil je misschien wel weten wat ik voor je zou kunnen doen.

Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit, je eenzaam voelt, niet naar school wil, zenuwachtig bent voor toetsen of examens of moeite hebt met het beheersen van je boosheid. Het kan ook zijn dat je een bepaald probleem hebt, op school, thuis of met vrienden of vriendinnen. Ik kan je in beide gevallen helpen.

De eerste keer hebben we een intakegesprek. Soms zijn je ouders daar ook bij. We bespreken dan de reden dat je naar me toe komt of waarom je verwezen bent. Natuurlijk kan je mij ook van alles vragen. Het gaat erom dat we elkaar een beetje leren kennen.

Aan het eind van het gesprek maken we, als we het er allebei/allemaal over eens zijn, een nieuwe afspraak.

In de volgende gesprekken onderzoeken en bekijken we samen wat een goede oplossing is voor waar jij mee zit. Het is de bedoeling dat je zelf een manier vindt hoe je iets kan accepteren, omzeilen of juist kan aanpakken.

Jij kent jezelf het beste. Je bent uniek en beschikt over allerlei kwaliteiten en eigenschappen die je helpen en kunt gebruiken om je goed te voelen en (weer) zelfvertrouwen te krijgen. Ik ben er om naar je te luisteren, tips te geven en je verder te begeleiden zodat je je weer gaat voelen zoals jij wil.

Wil je nog meer over mij weten, klik dan op de knop.

Kindertherapeut Baarn, Eemnes, Laren, Bunschoten, Spakenburg